FAQ

Lær om privatleasing

Definisjonen av leasing iflg. Wikipedia:
"leasing er en finansieringsform som kan sees på som en mellomting mellom leie og lånefinansiering. Utleier har eiendomsretten til leasingobjektet, mens leasingtaker har bruksrett".

Begrepsforvirret?
Det finnes flere tilbydere av leasing til privatpersoner, men bransjen bruker forskjellige navn. Privatlease, privatleasing, privatleie, forbrukerleie, forbrukerleasing, billeie privat etc. er eksempel på samme produkt som vi tilbyr på privatlease.no.

Hva er det som bestemmer leasingleien?
Det er verdifallet (avskrivningen i perioden) + renter + mva. Det er derfor gunstig å lease via PrivatLease, da vi har gode rabatter og setter restverdien høyt. Det gir lav månedsleie.

Hvilke fordeler har leasing?
- Det gir deg forutsigbare bilkostnader.
- Ved uendret rentenivå vet du kostnaden pr. mnd.
- Det er lav inngangsbilett
- Du har ny bil hvert 4. år.
- Du vil være innenfor garanti og reklamasjonstid satt av importørene.
- Du slipper å ta opp lån i banken.
- Bilforhandler tar risikoen for svingninger i bruktbilmarkedet

Må jeg lease bilen i 4 år?
Nei, du kan be oss om tilbud på 3år som i hovedregel koster ca 300,- mer pr mnd sammenlignet med en 4 års avtale. Lov om merverdiavgift gir leasingselskapene mulighet for å trekke fra inngående mva ved kjøp av bilen. På en bil til kr 350.000,- så utgjør det ca 50.000,-. og for at staten ikke skal tape for mye penger krever de at dersom bilen selges før 48 måneder så skal en andel av merverdiavgiften tilbakebetales. Derfor koster det litt ekstra med 3 år.

Hvor mye koster det å gå ut av avtalen før 4 år?
Det er ingen fasit på dette, men det vil i utgangspunktet være differansen mellom utkjøpssummen fra leasingselskapet og det bilforhandler vil kjøpe bilen for.
Dersom denne summen overstiger 6 mnd leiekostnad så er det dette som legges til grunn.
I tillegg kommer eventuelle kostnader forbundet med unormal slitasje. (Dersom du har tegnet 3år avtale, så vil det samme gjelde dersom du leverer inn bilen før 3 år)

Hva er unormal slitasje og hvem bestemmer dette?
Vi anbefaler sterkt at du tar kontakt med din nærmeste NAF stasjon og utfører en "NAF vurdering av unormal slitasje" før leasingperioden løper ut. De vil da gjennomføre en uavhengig test og vurdering, med priser på hva det koster. Våre samarbeidsforhandlere vil i nesten alle tilfeller legge denne til grunn, når de evt. skal fakturere for unormal slitasje. Det gir deg også mulighet for å finne leverandører som kan reparere skadene før du leverer inn bilen. Hos NAF kan du få en brosjyre som viser eksempler på hva som er unormal slitasje. 

Hva skjer når bilen skal innleveres?
Du vil bli varslet fra finansieringsselskapet når avtalen løper ut, og da skal bilen innleveres til bilforhandler. Du må da levere inn alle nøkler, dekk og utstyr som fulgte bilen ved utlevering. I samarbeid med forhandler så avleses kilometerstand og dette rapporteres til leasingselskapet, som vil sende faktura dersom bilen har kjørt lenger enn avtalt.
Dersom du ikke har tatt egen NAF takst så vil bilforhandler ta takst av bilen og eventuellt presentere en regning for unormal slitasje.
Dersom bilen ikke har overkjørt avtalen eller det er unormal slitasje, så er det ingen kostnad forbundet med innlevering.

Hvorfor skal jeg betale startleie?
- Det du betaler i startleie reduserer månedsleien direkte, fordelt over 48 måneder.
- Det finansierte beløpet blir redusert slik at rentekostnaden blir litt lavere.
- Det blir lettere å få "overdratt" kontrakten til andre dersom du ikke vil ha bilen i 48 mnd.
- Det blir lettere å få innvilget søknaden med startleie. 

Hva skjer dersom jeg ser at jeg kommer til å kjøre mer enn avtalt?
Du kan vente til utløpet av leasingperioden og da betale for overkjørte kilometer. Kostanden pr. kilometer finner du i kontrakten.
Du kan kontakte forhandler med en gang og gi beskjed om hva du forventer at bilen vil være kjørt ved innlevering. De vil da i samarbeid med leasingselskapet beregne en ny månedsleie. I utgangspunktet vil det lønne seg å si ifra på forhånd, istedet for å betale alt ved innlevering. 

Hvilke kostnader kommer i tillegg til månedsleien fra leasingselskapet?
- På den 1. fakturaen så må du betale etableringsgebyret
- Du får faktura på "interimsleie", som er leie fra bilen er levert frem til den 1. i neste måned.
- Deretter 48 månedsleier som avtalt, kun med tilllegg av årsavgift + mva.

Er forsikring inkludert i leien?
Nei, Du tegner forsikring i valgfritt selskap med din egen opptjente bonus, og det må være full kasko.

Er årlig service inkludert i leien?
På noen av bilene våre er det mulig å velge dette inne på kalkulatoren og få dette inn i månedsleien, du behøver da kun å bestille time når det er tid for service i henhold til instrusksjonboken.
Dersom du ikke velger dette som tillegg i leien så må du betale for service når behovet oppstår i henhold til instruksjonsboken
Du velger selv hvilken forhandler du benytter, men det må være et autorisert merkeverksted.

Er det nybilgaranti på leasingbiler?
Det er nybilgaranti på alle bilene vi formidler. Dekningen er litt forskjellig fra merke til merke, men alle har minimum 5år eller 100.000 km og vil da dekke hele leasingperiode. Eventuelle garantiarbeider må utføres hos en autorisert merkeforhandler i Norge.

Lønner det seg å kjøpe eller lease bilen?
Vi er nok innhabil i saken, men mener at bilene på privatlease.no vil være billigere enn om du skulle kjøpe bilen selv. Vi har bedre innkjøpsvilkår og restverdier enn de fleste vil få på egenhånd.  

Har dere andre biler?
Ja, innenfor hvert merke på privatlease.no kan vi tilby alle modeller og utstyrsnivåer. Du kan sende oss en mail dersom du ikke fant riktig modell/utstyr
Dersom du ønsker andre merker enn de som vi har på privatlease.no så kan du sende oss en mail. Dersom etterspørselen blir stor nok, vil vi tegne avtale med dette merket også. 

Hvor henter dere bilene fra?
Vi har avtaler med autoriserte merkeforhandlere i Norge som bestiller bilene fra respektive importør. Det betyr at du får nøyaktig samme bil og rettigheter som om du gikk direkte til merkeforhandler. Den eneste forskjellen er at du sparer penger ved å bruke oss.

Kan jeg kjøpe bilen etter 4 år?
I utgangspunktet så er avtalen om tilbakekjøp mellom forhandler og leasingselskap. I tillegg så ønsker vi så høy restverdi som mulig for å få ned leiebeløpet og da er det mindre aktuelt å kjøpe bilen i etterkant. MEN, dersom du allikevel ønsker å kjøpe bilen etter 4 år så blir det mellom forhandler og deg. Du kan ikke avtale dette på forhånd. 

Er leiebeløpet fast i hele perioden?
Nei, det er flytende rente slik at leien vil endre seg i takt med rentemarkedet. Dette gjelder både når renten går ned og når den går opp. 

Kan jeg lease brukte biler?Det er fullt mulig, men det er dyrt. Leasingselskapet får ikke fradrag ved kjøp av bilen, men du må allikevel betale mva på leien. Vi tilbyr ikke bruktleasing av denne grunn.

Ring oss på
21 04 21 30 21 04 21 30
For en uforpliktende prat

Adresse
Holtet 45
1368 Stabekk
Faks: 21 04 27 40
967 056 189 MVA