La heller leasingfirmaet ta risikoen for deg.

Det er mange som fremdeles er usikre på leasing av bil. Er du en av dem? Du tror kanskje det er dyrt å gå ut av avtalen? Og stemmer det at du alltid får en uventet ekstraregning når du leverer leasingbilen din fra deg?

Bilde av dame med bilnøkkel

 

- Å lease bil er helt trygt, fastslår daglig leder i First PrivatLease Geir Jørgensen, som har jobbet med leasing av biler siden 1995.

- Det er de samme garantiene og serviceavtalene som gjelder selv om du leaser via oss. Servicene og garantiarbeid kan du ta hos en hvilken som helst autorisert merkeforhandler over hele landet. Vi er dessuten eid av Hertz Lease, og det gir en ekstra trygghet for deg som kunde at vi har en stor aktør i ryggen.

Noen tror at leasingbiler er brukt eller fra utlandet. Det stemmer ikke, sier Geir.

- Vi har samarbeid med ca 20 merkeforhandlere i Norge og alle bilene som formidles gjennom oss er nye. Så hos oss finner du hverken gamle eller importerte biler.

Få uforpliktende tilbud her: Kompaktbil - Familiebil - 4x4/SUV

Ingenting å frykte ved normal slitasje

Det er mange vandrehistorier om folk som har fått ekstraregninger på titusener av kroner når de skal levere tilbake bilen. Hvis du har behandlet bilen normalt pent har du intet å frykte, ifølge Geir.

- Vi sender alltid påminnelser og gode råd underveis til våre kunder. Vi kan for eksempel minne om at det er på tide med service. Når leieperioden nærmer seg slutten forteller vi at det kan være lurt å gi bilen litt polish, og fikse den opp litt innvendig.

Geir oppfordrer i tillegg å ta en “vurdering av unormal slitasje”-test hos NAF, og reparere eventuelle småbulker og lakkskader.

- På et uavhengig lakkeringsverksted får du gjort dette ned til en tredjedel av prisen i forhold til hos et merkeverksted. Husk også at en bulk koster like mye om du leaser eller eier. Hvis bilen ser bra ut er det bare å ta med alle nøklene og møte opp hos oss.

En del tror også at leasingfirmaet spekulerer i å finne feil på bilene som blir levert inn, men Geir forteller at de ikke tjener en krone om bilen ikke er i god stand før de leverer den tilbake til forhandleren.

- Vi er kun en rådgiver for kundene våre i denne prosessen og er 100 prosent på kundens lag. Det eneste vi ønsker er fornøyde kunder.

Du taper mye på å selge bilen din

Det er ikke uvanlig å operere med 15 prosent verditap det første året på nybil. Det betyr at en ett år gammel bil som kostet 400 000 kroner kan falle hele 60 000 i verdi.

- Å gå ut av en leasingavtale er vesentlig billigere enn om du kjøper nybil og vil selge etter ett år. Prisen er begrenset oppad til 6 månedsleier. Leier du en bil til 4.000 i måneden blir det altså max 24.000. Det er lavt i forhold til verditapet.

En mulighet er også å legge bilen ut på Finn.no. First PrivatLease har en egen fane på sidene som heter bruktleasing som linker til annonsen på Finn.

Hvilken bil kjører du om tre år?

- Hvis du er usikker på hva slags bil du skal ha om to-tre år bør du i hvert fall ikke kjøpe. Planlegger dere barn eller vurderer å flytte? Hva om dieselbiler blir forbudt i storbyene? Tenk deg hva det vil ha å si for verditapet!

En annen ting er teknologi - kanskje det om noen år har kommet elbiler som har en rekkevidde på 100 mil?

- Det er mange usikkerhetsmomenter og det er vanskelig å se hva som vil skje i fremtiden - men den risikoen tar First PrivatLease for deg, avslutter Geir.

Om PrivateLease:

First PrivatLease AS er Norges første merkeuavhengige formidler av privatleasing på nett. Vi er eiet 51 prosent av Hertz Lease, som har lang erfaring med biladministrasjon til bedriftskunder.

Vi bestiller bilene via merkeforhandlere og kan på grunn av høyt volum tilby våre kunder meget konkurransedyktige priser.

Våre ansatte har et bredt kontaktnett og meget god kunnskap innfor bil og finansiering, noe som gjør at vi kan skreddersy avtaler som passer hver kundes behov.