Veien fra salg til økonomisk smell kan være kort

Du står ansvarlig i to år etter at du har solgt bilen din

Bilde av mann med tomme lommer

 

Det er alltid morsomt å kjøpe ny bil. Det er lite som slår godfølelsen av å lete etter drømmebilen på nettet, prøvekjøre den hos forhandleren, få nøklene i hånden og kjenne duften av ny bil. Det som ikke er fullt så morsomt er å selge den gamle bilen.

For ikke bare må du ta bilder, skrive noen velvalgte ord om din kanskje rustne kjærlighet og legge annonsen ut på nettet. I tillegg får du aldri det du vil ha for bilen - om du da i det hele tatt får solgt den. Da må du kjøre den tunge veien til en forhandler, og de er ikke akkurat kjent for å gi gode priser på bruktbiler.


Den største fallgruven er imidlertid lover og regler, og det økonomiske ansvaret du påtar deg når du selger bruktbil privat. Salg av bruktbil mellom privatpersoner topper klagestatistikken hos Forbrukerrådet, og hvert år får de omtrent 10 000 henvendelser.


Problemer med privatsalg
Mange tror nemlig de ikke bærer økonomisk ansvar når de selger bilen sin privat. Det kan fort få deg ut i et uføre det kan være vanskelig å komme ut av. Den som kjøper bilen av deg har nemlig to års reklamasjonsrett i henhold til Kjøpsloven. Den eneste forskjellen er at de som kjøper bil privat ikke har like mange rettigheter som når de kjøper fra en forhandler.


At en bil “selges som den er” betyr ikke annet enn “som den burde være”. Ja, du begrenser ansvaret ditt, men det blir ikke borte. Hvis bilen din viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn man kan forvente ut fra pris, alder og kjørelengde, eller du har gitt uriktige opplysninger kan kjøperen reklamere.


Finnes det rust du ikke vet om? Bruker bilen mer olje enn normalt? Når undersøkte du girkassen sist? Uansett årsak, det nytter ikke å si du ikke har peiling på bil - det er du som står ansvarlig for salget. Og bare så det er sagt: En EU-godkjenning betyr ikke at bilen din er feilfri.


Leasing er løsningen
Når du leaser bil hos First PrivatLease unngår du du alle disse bekymringene. Da kan du sitte i ro og mak hjemme i din egen stue og velge blant biler fra nesten 20 forhandlere.


Et ankepunkt mot leasing er at mange tror det er dyrt. Det stemmer ikke. First PrivatLease gjør store innkjøp som sikrer deg lav leie. Dessuten slipper du å ta opp banklån. Statistikken viser da også at flere og flere velger privatleasing, og siden 2007 har

Nøkkel overlevering

 dette økt med nærmere 500 prosent.


Siden First PrivatLease tar hele verditapet for deg får du et enkelt, trygt og forutsigbart bilhold. Dessuten får du ny bil hvert tredje år, hvilket gjør at du kommer godt innenfor både garanti- og reklamasjonstid. 


Men det beste med leasing? Du slipper å selge den gamle bilen din - med alt det medfører av risiko… 

 

Om PrivateLease:

First PrivatLease AS er Norges første merkeuavhengige formidler av privatleasing på nett. Vi er eiet 51 prosent av Hertz Lease, som har lang erfaring med biladministrasjon til bedriftskunder.

Vi bestiller bilene via merkeforhandlere og kan på grunn av høyt volum tilby våre kunder meget konkurransedyktige priser.

Våre ansatte har et bredt kontaktnett og meget god kunnskap innfor bil og finansiering, noe som gjør at vi kan skreddersy avtaler som passer hver kundes behov.