Tre eller fire år? Det har lite å si når du leaser bil

Billeasing fortsetter å være lønnsomt for deg

Bilde av familie og bil

 

Fra 1. januar økte Staten bindingstiden for leasing av bil fra tre til fire år. Leasing skal bli mindre attraktivt, og mediene har varslet om at forslaget vil slanke lommeboken din. Men koster egentlig et år ekstra noe særlig for deg?


Med en bindingstid på tre år mente Staten at leasing av bil ga større avgiftsfordeler enn å eie. Det var nemlig slik at en bil som ble brukt for leasing og utleie kunne få fullt fradrag for merverdiavgift ved salg eller omdisponering etter de tre årene. Derfor ønsker de nå å tette gapet mellom å kjøpe og lease. I følge Finansdepartementet vil det likevel fremdeles være gunstigere å lease.

Prisen på leasing vil i noen tilfeller øke, men i praksis vil det bety minimalt for lommeboken din. Du vil blant annet betale etableringsgebyret, som er et engangsbeløp, sjeldnere enn før. Den vanligste kjørelengden øker fra 45 000 til 60 000 kilometer, men det er også udramatisk: Som tidligere er den på 15 000 kilometer per år. Dessuten er leasingperioden fremdeles innenfor garantitiden på bilen.

Leasing kan koste like lite som før

Tidligere beregninger fra Din Side viser en lavere totalkostnad når du leaser fremfor å kjøpe hvis bilen byttes etter tre år.
At leieperioden nå går fra tre til fire år betyr ikke at leasing ikke vil lønne seg. Et godt eksempel på dette er Skoda Octavia Elegance TDI med 105 hk og firehjulsdrift. Dette er en romslig og praktisk stasjonsvogn som du får til akkurat samme lave månedspris som før. Foretrekker du en annen bil? First PrivatLease er merkeuavhengig, og du kan velge biler fra over 20 forhandlere i de fleste størrelser og prisklasser.

Mange vil også oppleve det som positivt å ha bilen i fire år: Tidligere var det ikke uvanlig å forlenge avtalen et ekstra år, da mange synes det er slitsomt å bytte bil.

Du slipper å tenke på å selge bilen

I dagens tidsklemme vil vi gjerne disponere tiden vår så godt som mulig, og det å selge bilen er ofte en tidkrevende jobb. I tillegg får du sjelden eller aldri prisen du ønsker for den. Det kan også være en risikosport å selge bil privat - den som kjøper bilen din av deg, har nemlig to års reklamasjonsrett i henhold til Kjøpsloven. 

Når du bruker First PrivatLease slipper du å tenke på alt dette. I det hele tatt er leasing nøkkelen til et bekymringsfritt bilhold.

Ta gjerne en titt på videoen på forsiden, som forklarer i detalj hvordan leasing av bil fungerer.

Definisjon av leasing: “Leasing er en finansieringsform som kan sees på som en mellomting mellom leie og lånefinansiering. Utleier har eiendomsretten til leasingobjektet, mens leasingtaker har bruksrett".

Om PrivateLease:

First PrivatLease AS er Norges første merkeuavhengige formidler av privatleasing på nett. Vi er eiet 51 prosent av Nils Tronrud, som har lang erfaring med bilforhandlervirksomhet i Norge.

Vi bestiller bilene via merkeforhandlere og kan på grunn av høyt volum tilby våre kunder meget konkurransedyktige priser.

Våre ansatte har et bredt kontaktnett og meget god kunnskap innfor bil og finansiering, noe som gjør at vi kan skreddersy avtaler som passer hver kundes behov.